Uitbater Vincent Kolen van Bistro Villa Muun uit Balen is gestart met de verhuur van een picknickbakfiets. Die ziet eruit als een gewone bakfiets, maar in de back steekt een gevulde koelbox, een picknickdeken en bestek. De ondernemer ziet er een markt in, want hij wil het concept uitrollen naar de rest van de Kempen en later naar heel Vlaanderen.

Via de site geef je aan wanneer je een fiets wilt, welke soort picknick en voor hoeveel personen, samen met het aantal kilometer dat je wilt fietsen. Op de afgesproken dag en uur staat het voertuig voor je klaar en start je tocht door Balen en omgeving. “Het concept dat we aanbieden, is uniek in België”, benadrukt de initiatiefnemer. “Temeer omdat de bakfiets elektrische ondersteuning heeft. We zijn gestart met twee picknickbakfietsen. Mensen kunnen extra gewone fietsen huren. Daarvoor werken we samen met het Fietsenatelier in Mol.”

Enthousiaste reacties
De picknickwagens zijn sinds begin april in gebruik en de eerste ritten zijn inmiddels achter de rug. “De mensen zijn enthousiast”, vertelt Kolen. “We verkochten ook al een heel aantal cadeaubons. Voor ons is dit een apart project. We zijn ambitieus en willen dit verder uitrollen. De website is in die zin al opgebouwd. In een volgende fase gaan we een samenwerking zoeken met andere bistro’s in de Kempen, ver genoeg van mekaar zodat ze mekaar niet beconcurreren, om ook picknickbakfietsen in te zetten. En dan gaan we verder naar de rest van het land.”