Communicatiebureau Phobos & Actor uit Geel is de eerste Gold Level Certified Partner in Europa van het Amerikaanse SharpSpring Inc. Het Kempense bureau biedt sinds afgelopen voorjaar hun Marketing Automation-softwarepakket aan en kreeg daarvoor de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. “Met de tool kan je makkelijk je marketing- en salesprocessen integreren”, zegt medezaakvoerder Luc De Cuyper.

“We waren al langer op zoek naar een pakket dat haalbaar en betaalbaar is voor de KMO”, doet Luc De Cuyper het verhaal. “In dit geloven we sterk. Met de overheidssteun konden we 3 mensen specifiek hiervoor in dienst nemen.”

Online scannen
Marketing Automation heeft als voordeel dat je een prospect van nabij kunt volgen. “We gaan online afscannen wie contact met het bedrijf opneemt. Dat kan bijvoorbeeld door naar de website te surfen. We gaan die persoon een vrijblijvend mailtje sturen met bijvoorbeeld een videootje of andere interessant content. Dat herhalen we nadien nog eens. Wanneer we merken dat de persoon het bedrijf blijft volgen, kan het interessant worden om die door de sales te laten contacteren. Via dit systeem gaan we dus een koude prospect omzetten naar een warme.”

Phobos & Actor heeft intussen ruim 10 klanten voor dit pakket en er zitten er nog meer in de pijplijn. “Voor ons betekent dit een stap naar een andere markt en regio’s waar we tot dusver amper actief waren. We hebben het gevoel dat we hiermee iets kunnen betekenen naar heel wat KMO’s. Bijkomend voordeel voor ons als bureau is dat we de klant mee kunnen begeleiden naar het produceren van content, want hiervoor is veel content nodig.”

Naast de recente aanwervingen lopen op dit moment nog 2 nieuwe vacatures. Bij Phobos & Actor werken momenteel 14 mensen.