Philips laat Ghelamco Arena van KAA Gent schitteren

ghelamco arenaAfgelopen weekend speelde voetbalclub KAA Gent voor het eerst dit voetbalseizoen in de gloednieuwe Ghelamco Arena. De club behaalde meteen ook een 2-1 overwinning tegen KV Mechelen. Het nieuwe stadion kwam er om de bezoekerscapaciteit te verhogen en de ambities van de club te ondersteunen. Voor de verlichting werd in samenwerking met Painting with Light een beroep gedaan op Philips, met vestiging in Turnhout. “Philips heeft zich ontfermd over de verlichting van het gehele stadion, zowel binnen als buiten, en gebruikte daarvoor zijn duurzame LED-technologie. Maar ook de verlichting op het veld zelf heeft Philips verzorgd, innovatieve verlichting voorzien van het ArenaVision-systeem, dat werd uitgedokterd door de specialisten van de Philips-fabriek in Turnhout.”

Philips heeft alle buitengevels voorzien van een LED-verlichtingsoplossing. “Het is een primeur in België”, klinkt het bij Philips. “500 000 LED’s zullen de gevel van het stadion verlichten en zo de stad Gent op een kleurrijke en dynamische manier op de kaart zetten.” De Ghelamco Arena kan met behulp van deze buitenverlichting geanimeerde boodschappen projecteren, naargelang het evenment dat in het stadion doorgaat. Tegelijk zal de mediagevel een uniek reclamemedium in België zijn, dat vanaf de grote verkeersassen (E40, E17 en R4) zichtbaar is.

Het dak van het stadion wordt verlicht met 10 000 LED-lichtpunten, in dezelfde lichtkleur als de mediagevel. Dankzij Philips Color Kinetics heeft men de keuze uit een palet van meer dan 16 miljoen kleuren in talloze combinaties en met nooit geziene lichteffecten. Dit type van verlichting werd vorig jaar nog op de Empire State Building in New York geïnstalleerd.

In het kader van dit project heeft Philips niet alleen zijn producten, maar ook zijn diensten aangeboden. Het bedrijf heeft met Ghelamco een onderhoudscontract van tien jaar afgesloten. Tot in 2023 zal Philips de onderhoudskosten van het systeem voor zijn rekening nemen.