Philips kent mindere start van 2013

philipsMaandag maakte Philips bekend dat de resultaten van het eerste kwartaal beneden de verwachtingen liggen. De nettowinst voor de groep daalde met ruim 11 procent tot 162 miljoen euro. De verslechterende economische omstandigheden in onder meer Europa en de Verenigde Staten deden het Nederlandse bedrijf, met een vestiging van Philips Lighting in Turnhout, geen goed. Volgens topman Frans van Houtem zit het programma om de kosten terug te dringen nog steeds op koers. Van een bijsturing van de financiële doelstellingen voor 2013 is dus voorlopig geen sprake.

“De malaise in de bouwsector zorgde voor een zwak resultaat in de lichtdivisie”, zegt Van Houtem. “Gelukkig hebben we dankzij een sterke groei van de LED-activiteiten de omzet redelijk op peil kunnen houden.”

CEO Frans van Houten kijkt vol goede moed naar de toekomst. “We denken dat de teruglopende verkopen geen kwestie zijn van afstel, maar van uitstel. We verwachten dat in de tweede helft van dit jaar de vraag terugkomt.” Bij Philips Lighting Turnhout werken om en bij 1400 personeelsleden.

Update 23/4: artikel bijgewerkt op basis van informatie van Marc Lambregts van Philips.