Philippe de Somer geeft voorzittersfakkel Cartamundi door aan Jean-Louis de Cartier

voorzitters CartamundiNa 34 jaar voorzitterschap geeft Philippe de Somer de voorzittersfakkel van speelkaartenproducent Cartamundi uit Turnhout door. Jean-Louis de Cartier, zoon van de mede-oprichter Louis de Cartier van Brepols, wordt de nieuwe voorzitter van het Turnhoutse bedrijf.

Cartamundi werd in 1970 mede opgericht door Philippe de Somer, bezieler van het project. Het was toen een joint-venture van de speelkaartenactiviteiten van Brepols, Van Genechten en Biermans. Na zijn initiële functie als Gedelegeerd Bestuurder werd de Somer in 1979 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Cartamundi. “Onder zijn voorzitterschap kende het bedrijf een sterke groei dat zowel blijkt uit de verbreding van het aanbod (Carta) als in de internationalisering (mundi). De droom om wereldmarktleider te worden werd gerealiseerd”, verklaart Chris Van Doorslaer, CEO Cartamundi Group.

Cartamundi is ondertussen een wereldspeler en heeft fabrieken in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico en India en eigen verkoopkantoren in Nederland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Zwitserland, Hongarije, Italië, Turkije en Singapore. In 2012 realiseerde de groep een omzet van 151 miljoen euro. De groep stelt over de hele wereld 1.300 mensen te werk. In 2008 werd het bedrijf nog bekroond als Onderneming van het Jaar.