Glasbedrijf Pglas uit Tielen opent in het weekend van 29 en 30 april zijn nieuwe vestiging in de KMO-zone Kemelbeek in hetzelfde dorp. Met de nieuwe showroom en bedrijfshal rekent het bedrijf op een omzetverdubbeling op 5 jaar tijd. Nu bedraagt die omzet 1,1 miljoen.

Peter Van Bouwel en Ruth Renders gingen in 2007 van start met Pglas. Een jaar later riep de Confederatie Bouw het bedrijf uit als Jonge Vlaamse Aannemer van het jaar. 10 jaar later is Pglas een toonaangevende glasplaatser in de Kempen en daarbuiten.

Zoals thuis
De showroom was tot dusver ondergebracht in de eigen woning van het koppel. Die verhuist nu naar de Kemelbeekstraat in een modern gebouw waarin glas zegeviert: glazen deuren, wanden, trappen, vloeren,… “Om zo onze klanten te inspireren en een heldere kijk te geven op de mogelijkheden van glas in hun interieur”, zegt Ruth Renders. “In de toonzaal staan de glazen producten opgesteld zoals in een thuissituatie. Zo kunnen bezoekers het effect van glas in hun interieur echt ervaren.” Ook voor leveranciers is de nieuwe locatie makkelijker bereikbaar. Echtgenoot Peter plaatst samen met zijn team eigenhandig het glas. Naast de 2 zaakvoerders zijn er nog 3 mensen in dienst.

De opening van het nieuwe bedrijfsgebouw gaat gepaard met een aantal feestelijkheden, waaronder een rondrit van young- en oldtimers door de Kempen, een glasveiling en kinderanimatie.