pglasPglas uit Tielen, gespecialiseerd in interieurglas, is gestart met een eigen lijn in designtafels die volledig in glas zijn gemaakt. Die kreeg de naam RuTable, een verwijzing naar de eerste letters van de voornaam van medezaakvoerder Ruth Renders. Het project betekent voor haar een creatieve uitlaatklep.

“Dit idee had ik al veel langer”, vertelt Ruth Renders. Ze creëerde in eerste instantie een aantal bijzettafeltjes en intussen ook salontafels en grote tafels voor binnen en buiten. In de showroom staat momenteel een 10-tal modellen. Opvallend: de bijzet- en salontafels zijn volledig in glas gemaakt dat UV is verlijmd.

Productie op maat
“Met die modellen wil ik de mensen inspireren”, vertelt ze. “Uiteindelijk is het de bedoeling om te komen tot een persoonlijke tafel die op maat van de klant zijn interieur wordt gemaakt met keuze uit verschillende soorten glas en kleuren.” De productie gebeurt in het eigen atelier. “Maatwerk is in dit geval niet duurder dan serieproductie”, benadrukt Renders, die Pglas samen leidt met haar echtgenoot Peter Van Bouwel.

Welke ambitie ze hebben met de RuTable-tafels? “We zijn er pas mee gestart en hebben er nog geen promotie mee gevoerd. Dus het is afwachten wat dit zal worden. Wanneer het aanslaat, is het de bedoeling om de productie uit te bouwen als een aparte activiteit en dealers te zoeken.”

Pglas plaatst vloeren en deuren, balustrades, douchewanden en –deuren en andere interieurtoepassingen in glas. Het bedrijf is nog op zoek naar een ervaren plaatser.