PFL uit Lille, specialist in licht, geluid en video, heeft bij een klant in de Kempen als eerste ter wereld de nieuwe Barco R7 geïnstalleerd. Dat is een nieuw ledbuitenscherm dat de West-Vlaamse fabrikant vorige maand heeft voorgesteld op de ISE-vakbeurs in Amsterdam. “We hebben lang de boot van de buitenschermen afgehouden omdat er niks op de markt was waar we 100% konden achterstaan. Met de R7 verandert dat”, zegt CEO Dominic De Gruyter.

“Het scherm heeft vele voordelen”, vertelt De Gruyter. “Het is een lichtgewicht en van oorsprong flexibel waardoor het ook in een gebogen vorm kan worden geïnstalleerd. In dit geval hebben we het op een vlakke ondergrond gemonteerd. De beelden hebben ook een hogere resolutie dan de vorige schermen en het scherm is makkelijk en snel te monteren. In onze ogen heeft het veel toepassingsmogelijkheden.”

Nieuwe markt
PFL werkt al langer samen met Barco op het vlak van projectoren en het aansturen van beeldschermen. “Voor sommige events koppelen we een aantal projectoren om dan, via edge blending, 1 scherm te vormen. Onze Barco Encore-sturing maakt dit mogelijk, alsook om tot 7 bewegende beelden (PIP’s) tegelijk binnen één achtergrond te projecteren.”

Voor het audiovisueel bedrijf uit Lille, dat momenteel een nieuwe vestiging bouwt in Beerse, betekent de buitenschermen een nieuwe markt. “We evolueren hoe langer hoe meer naar een bedrijf dat videocommunicatie, schermen en de sturing ervan aanbiedt. Voor dit nieuwe ledscherm hebben we nog enkele offertes lopen. Tegelijk overwegen we om de R7 in de verhuur te nemen omdat de schermen ook qua transport handelbaar zijn.”