PFL legt eerste steen van nieuwbouw in Beerse

Dominic De Gruyter (links) en burgemeester Marc Smans leggen de eerste steen.

Dominic De Gruyter (links) en burgemeester Marc Smans leggen de eerste steen.

Vanmorgen is de symbolische eerste steen gelegd van de nieuwbouw die de specialist in audio, video en licht PFL in Beerse de komende maanden optrekt. Het bedrijf zit nu nog in Lille maar barst daar door de sterke groei uit zijn voegen. “Op onze nieuwe locatie zitten we in de achtertuin van onze grootste klant Janssen Pharmaceutica, van wie we preferred partner zijn”, zegt managing director Dominic De Gruyter.

PFL bestaat 18 jaar en groeide in die periode uit tot een flinke KMO met 18 vaste medewerkers en een team van een 70-tal freelancers waar het geregeld een beroep op doet. Het bedrijf kocht aan Rouwbergskens, op de bedrijvenzone Beerse-Zuid, een grond van 5.600 m2, waarop het een opslagruimte van 2.500 m2 en burelen van 800m2 bouwt. Martens Constructies (Hoogstraten) en Devo Bouw (Loenhout) voeren de ruwbouwwerken uit. De investering bedraagt 2 miljoen euro.

Waslijst aan referenties
De activiteiten van PFL strekken zich uit over heel Europa en sporadisch daarbuiten, maar ook in eigen land en streek kan het bedrijf een waslijst aan referenties voorleggen: Tomorrowland, Antilliaanse Feesten, Jumping Mechelen en talloze grote bedrijfsevents. Binnenkort komen Réveillon van Voka-Kempen en de Nocturne van de Kempen van Etion-Kempen er opnieuw aan.

“We willen ons de komende periode extra gaan toeleggen op ‘narrowcasting’, het beveiligd doorsturen van video naar een afgebakend publiek. Iets waarvan bedrijven meer en meer gebruik maken”, vertelt Dominic De Gruyter. “Video is trouwens de sterkst groeiende tak binnen ons bedrijf. In onze nieuwbouw installeren we 3 montagecellen en een opnameruimte. Daarnaast willen we bedrijven helpen bij de inrichting van hun eigen audiovisuele ruimte.”

PFL verwacht in juli van volgend jaar naar Beerse te kunnen verhuizen. Wanneer de huidige groei zich verder zet, wil het bedrijf de komende periode een 5-tal extra medewerkers aanwerven.