PFL kleurt evenementen met licht, geluid en video

Ze zorgden er mee voor dat het recente réveillon van Voka Kempen tot in de puntjes verzorgd was. PFL is met zijn geluids-, licht- en video-installaties een professionele partner voor grote manifestaties, congressen, meetings en beurzen. Het audiovisueel verhuurbedrijf van Dominic De Gruyter uit Lille is uitgegroeid tot een toonaangevende trendsetter in de sector.

Dominic De Gruyter heeft in zijn jonge jaren maandenlang popgroepen en vedetten geassisteerd met aangepaste geluidstechnieken. Na al die jaren op festivals en in het buitenland was het tijd om wat kalmer aan te doen. “We kozen dan ook voor de corporate sector. In de bedrijfswereld is veel vraag naar professionele dienstverlening op het vlak van geluids- en lichttechnieken. We zijn daarom in 1999 gestart als BVBA en sindsdien onafgebroken sterk doorgegroeid.”

De kracht van PFL ligt voor een stuk in de combinatie van geluidsinfrastructuur met licht en video. “We hebben in dit opzicht in de loop van de jaren een lichtbedrijf en een videospecialist overgenomen en als dusdanig geïntegreerd in PFL. Mijn partners Luc Stessens en Mario Peeters hebben onderhand elk 25% van de aandelen in mijn bedrijf gekocht. Ikzelf houd nog 50% aan.”

PFL is ondertussen doorgegroeid naar een omzet van meer dan 2 miljoen euro. Het bedrijf stelt 15 mensen tewerk. “We realiseerden elk jaar onafgebroken een groei van 20 tot 25%. Enkel in het crisisjaar 2009 slaagden we daar niet in. Ook dit jaar leggen we er zeker weer 25% bovenop.”

Toch is het nu even bang afwachten. of de crisis ook 2013 zal beïnvloeden. “We blijven even voorzichtig. We gaan ondertussen onze magazijnen in Lille uitbreiden met 800 vierkante meter. Een idee om 7000 vierkante meter te gaan bouwen op het terrein van IOK in Beerse hebben we even opzij gezet. In afwachting. We moeten eerst zien hoe onze grote klanten als Janssen Pharmaceutica, Johnson & Johnson of Miko reageren op de crisis.”

PFL is  overigens ook sterk aanwezig op sportevementen (Jumping Mechelen, BK veldrijden…), beurzen, opendeurdagen en internationale congressen. Vanzelfsprekend zorgen de specialisten van het bedrijf ook nog geregeld voor de geluids- en lichttechnieken op concerten en evenementen. “Het gaat ons vandaag vooral om de synergie tussen onze drie activiteiten, geluid, video en licht. Wij kunnen onze klanten een totaalpakket aanbieden. Dat maakt ons sterk.”