Het Deme-event van afgelopen weekend in Antwerpen.

Het Deme-event van afgelopen weekend in Antwerpen.

De leverancier van licht, geluid en video op events PFL uit Lille verhuist in 2017 naar een nieuwbouw in Beerse. Het bedrijf heeft zijn oog laten vallen op een stuk grond van 6.000 vierkante meter op de bedrijvenzone Beerse-Zuid. Het bouwt er een magazijn van 2.000 vierkante meter en kantoren van 300 vierkante meter. “We hebben al een voorakkoord met de IOK en de gemeente Beerse”, zegt managing director Dominic De Gruyter.

PFL werkt nu vanuit een pand op de bedrijvenzone Achterstenhoek in Lille maar dat barst door de sterke groei van de voorbije jaren uit zijn voegen. “De bedoeling is om nog dit jaar te starten met bouwen in Beerse”, aldus De Gruyter. “Naast de stockageruimte en bureaus richten we er ook drie beeldmontagestudio’s in, waarvan 1 met opnamefaciliteiten.” De nieuwbouw zal plaats bieden aan de 18 vaste werknemers van PFL, die ter gelegenheid van events worden bijgestaan door een legertje freelancers.

Zeer druk weekend
PFL heeft overigens een bijzonder druk weekend achter de rug. Op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Lille rustte het bedrijf alle 10 de Viplocaties uit met videoschermen, geluid en verlichting. Het ging om 80 videoschermen in totaal. Tegelijk ondersteunde het bedrijf in opdracht van eventbureau The Oval Office de nieuwjaarsreceptie van baggergroep Deme in Park Spoor Noord in Antwerpen. “Daar bouwden we onder meer een decor met watercontainers van 1.000 liter waarachter we ledverlichting plaatsten”, legt De Gruyter uit. “Dit paste precies in het thema en gaf een heel speciaal effect.”

Verder waren er nog een groot bedrijfsevent in Kallo, de lancering van een nieuw automerk in een showroom in Meer, een event in het Elzenveld in Antwerpen, een bedrijfsevent met Rent a Lounge in Broechem en nog enkele kleinere events, onder meer in cultuurcentra. “We hebben de optelsom gemaakt en komen uit op 16 locaties op 1 weekend. We mogen wel zeggen dat we het jaar zeer goed zijn begonnen”, besluit Dominic De Gruyter.