PFL achter de knoppen van Musical 1418

PFL en Musical kopieVoor de Muscial 1418 levert PFL de multicamera set-up en de beeldschermen die opgesteld staan naar het publiek op de rijdende tribune. PFL was vanaf de start betrokken bij de ondersteuning van Musical 1418 in de Nekkerhal te Mechelen en leverde in het verleden al de videofeed naar de verscheidene beeldschermen backstage en in de foyer voor verschillende Studio 100 producties

Sam De Gruyter, zoon van zaakvoerder Dominic De Gruyter, staat in voor de videoregie. Hij zit bij elke voorstelling achter de knoppen en stuurt zijn collega-cameramannen aan. “Ondertussen ken ik alle teksten van buiten, maar het blijft boeiend en uitdagend om bij elke show de lat even hoog te leggen”, lacht hij. „We hebben ook een heel toffe ploeg. Door het succes van de musical lijkt het erop dat er een aantal productiedagen bij komen. Schitterend toch?”

Mario Peeters (hoofd van de video afdeling binnen PFL):“We hebben binnen PFL erg geïnvesteerd in goed opgeleide mensen, apparatuur en software en dat begint nu duidelijk z’n vruchten af te werpen. Speciaal voor deze musical hebben we bijvoorbeeld extra 65”-schermen aangekocht en recent investeerden we in RLM W12 Barco-projectoren. Deze projectoren hebben het voordeel dat ze vrij geruisloos zijn en combineren dit met een hoge lichtopbrengst van 12 000 Ansi Lumen. Samen met onze Barco Encore-sturing maken we hiermee de waanzinnigste breedbeeldprojecties met daarin tot 8 bewegende pictures in picture.”

Het maken van bedrijfsfilms en e-learning tools blijft voor PFL een groeiende markt. Het webcasten/webstreamen van congressen, opleidingsessies, en evenementen is de sterkst groeiende activiteit. „Het voorbereiden en begeleiden van deze webcasts is ondertussen een meer dan fulltime job binnen PFL.”