Peter Van Santvoort realiseert groot project in Saoedi-Arabië

king abdullah 2Peter Van Santvoort is net terug uit Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië. De zaakvoerder van P. Van Santvoort Bodems uit Malle, een onderdeel van P. Van Santvoort bvba uit Rijkevorsel, heeft er twee pistes aangelegd voor het Showjumping Festival van HRH King Abdullah, goed voor 600 000 dollar. Dat gebeurde met zijn bedrijf in Saoedi-Arabië. “Dat is daar de politiek. Om er een opdracht binnen te halen, moet je er haast een bedrijf hebben”, verklaart Peter Van Santvoort. “Ik ben er mede-aandeelhouder, samen met een Saoedi. We hebben ginder zo’n 15 mensen in dienst.” In eigen land werkt Van Santvoort vooral met onderaannemingen.

king abdullah 1Peter Van Santvoort is zelf al bijna 20 jaar lang aanlegger van spring- en dressuurbodems voor de paardensport . “De meeste van de Belgische topruiters rijden op een bodem van mij”, zegt Van Santvoort trots. “Gezien veel internationale topruiters hier in België paarden komen kopen , komen ze ook in contact met mijn pistes die ik bij deze klanten heb geplaatst . Daaruit volgen dan ook verschillende opdrachten in het buitenland.” Zo volgden er ondermeer projecten in Oost- en Zuid-Europa. Sinds een aantal jaren legt Van Santvoort ook pistes aan in Saoedi-Arabië.

Alhoewel paarden in het land in Midden-Oosten al zeer lang een voorname rol spelen, is de jumpingsport een vrij jonge en groeiende markt. “Het zal vreemd klinken als we zand invoeren naar een plaats in het midden van de woestijn, maar niet alle zanden zijn geschikt om topbodems van te maken”, verklaart Van Santvoort de import van zand uit Oman en Shangai.” Naast het zand werden ook verschillende machines en materialen door Van Santvoort naar het Midden-Oosten verscheept voor de aanleg van deze pistes. In totaal werd 2000 ton zand aangevoerd. Van Santvoort is ondertussen in eigen land met een groot project in Lier bezig.