Personeelsbeleid Dillen Bouwteam bekroond

dillenHet bouwbedrijf Dillen Bouwteam uit Balen kreeg de jobkanaalprijs toegekend in de categorie bedrijven met minder dan 50 werknemers. Dillen Bouwteam wordt daarmee beloond voor zijn doorgedreven diversiteitsbeleid. “Het gaat dan om het evenwicht tussen mannen en vrouwen, oud en jong, autochtoon en allochtoon en de aandacht om gehandicapten”, zegt HR-verantwoordelijke Kim Spruyt.

Dillen Bouwteam is een onderneming die zich naast gewone bouwopdrachten ook in grote mate toegespitst heeft op renovatie en verbouwingen. In de eigen schrijnwerkerij wordt meubilair aangemaakt. Het bedrijf van de familie Dillen is in volle expansie. De zonen Leon en André Dillen runnen de onderneming samen met Conny Stalmans en Frank Berckmans. Verleden jaar werd een omzet bijeengewerkt van 10 miljoen euro.

“We beginnen deze week nog de renovatiewerken aan het sanitair van de Koningin Elisabethzaal in de Antwerpse Zoo”, zegt Kim Spruyt. “We werken ook in de neonatale zaal van het Middelheimziekenhuis in Antwerpen. Onze orderportefeuille zit effectief goed vol.”

Met de prijs van het Jobkanaal voelt Dillen Bouwteam zich heel vereerd. “Het is een bekroning voor onze inspanningen om ons personeelsbeleid evenwichtig uit te bouwen”, zegt Kim Spruyt. “Wij passen ons daarmee aan aan de ontwikkelingen in ons maatschappijbeeld waarbij de toenemende vergrijzing, de internationalisering en de vervrouwelijking zich steeds verder doorzetten. In dit opzicht de juiste werknemers aanwerven is daarom heel belangrijk. Wij hebben bv. een aantal bouwpeters in ons bedrijf. Dit zijn 50-plussers die jonge werknemers begeleiden.”

Gehandicapten in het bedrijf? Die kunnen meteen ook aanduiden wat gehandicapten belangrijk vinden in een huis. Allochtonen kunnen dingen aanduiden die autochtonen niet belangrijk vinden.

Jobkanaal is opgezet door de werkgeversorganisaties Verso, VKW, Voka en Unizo. Die proberen een brug te slaan tussen de bedrijven en de arbeidsbemiddelaars. Op die manier komen ondernemers in contact met mensen die niet alleen geschikt zijn voor de job maar die ook perfect passen in het bedrijf. Jobkanaal is een initiatief dat gesteund wordt door de Vlaamse overheid, de VDAB, SLN (Steunpunt Lokale Netwerken), VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeentes) en GTB (Gespecialiseerde Trajectbegeleiding).

Dillen Bouwteam kreeg van Jobkanaal een cheque van 2500 euro die zal gespendeerd worden aan personeelsadvies.