Bij Miko in Turnhout is maar liefst 10.000 euro overhandigd aan 4 goede doelen. Het gaat om de fietsvergoeding die de medewerkers bij mekaar fietsten tijdens de Week van de Mobiliteit, die werd verdubbeld door het bedrijf. Tijdens een plechtigheid werden de cheques overhandigd.

In het voorjaar 2016 werd een rondvraag gehouden bij elke werknemer van Miko Koffie en Miko Pac naar een hulporganisatie die hij of zij een warm hart toedraagt. “Vanuit de vele inzendingen werden vier organisaties weerhouden”, zegt Katelijne Vos, HR-manager bij Miko. “Dat zijn Talander in Arendonk, ’t Antwoord in Turnhout, Transplantoux en de ALS-liga.”

De Miko-medewerkers kwamen vanaf 19 september massaal al fietsend naar het werk voor deze 4 goede doelen. De Week van de Mobiliteit vormde het startschot van een 4-weken durende actie waarbij de medewerkers hun fietsvergoeding konden schenken. Op het einde van de Week van de Fairtrade – met Puro heeft Miko een fairtrade-merk in huis – op 15 oktober werd de inzameling afgesloten. Alles bij mekaar fietsten de medewerkers 5.319 km van en naar het werk bij mekaar.

Duurzaam woon-werkverkeer
“Deze actie kadert volledig in de filosofie van duurzaam woon-werkverkeer die de Miko-groep voortdurend stimuleert”, aldus nog Katelijne Vos. “Vorig jaar lanceerde Miko trouwens een zeer interessant aanbod voor al zijn medewerkers waarbij men een mooie Puro-fiets kon aankopen aan gunstige voorwaarden. Een initiatief waar heel wat medewerkers graag op ingingen.”

Frans Van Tilborg, CEO van Miko Groep, is een van de sprekers op Made in Kempen Live op 23 februari in Herentals. Hier vind je alle info en kan je inschrijven.