Pelckmans twee keer in de prijzen

award pelckmansVijver- en Tuincentrum Pelckmans is de voorbije dagen twee keer in de prijzen gevallen. Een eerste keer was dat voor de ‘Beste Folder van het Jaar’. Enkele dagen later was het opnieuw prijs. Toen won Pelckmans bij de Retail Awards voor het tweede jaar op rij de award in de categorie ‘De betere Belgische bloemen/planten/tuincentra’.

De verkiezing van de ‘Beste Folder van het Jaar’ is een organisatie van RetailDetail, BD myShopi en hun partners. “Het gaat om een populariteitsverkiezing”, legt Tom Pelckmans uit. “Klanten kunnen hun stem uitbrengen en wij hebben onze klanten gevraagd om dat te doen. Ze konden een quotering geven op bijvoorbeeld de opmaak en de prijsaanduiding. In onze categorie, die van Tuin & Dieren, moesten we concurreren tegen de Hubo’s, Gamma’s en Van Gastels van deze wereld, tegen de grote jongens dus. We vinden het knap dat we als klein Kempens bedrijf de verkiezing hebben gewonnen.”

Vijver- & Tuincentrum Pelckmans verspreidt tweewekelijks een huis-aan-huisfolder in de Antwerpse en Limburgse Kempen. Daarvan worden er 315.000 gedrukt. De opmaak gebeurt door de eigen grafische afdeling.

‘Deze is belangrijker’
Vier dagen later was Pelckmans opnieuw aan het feest bij de uitreiking van de Retail Awards, namelijk in de categorie van ‘De betere Belgische bloemen/planten/tuincentra’. De Kempense onderneming won die voor het tweede jaar op rij. “Deze verkiezing houdt rekening met de motivatie, de klantvriendelijkheid, gastvrijheid, netheid, enz.”, verduidelijkt Tom Pelckmans. “Anonieme inspecteurs komen daarvoor langs en bellen op. Vergelijk het met een jurering voor de Michelingids. Voor ons als bedrijf vind ik deze overwinning belangrijker dan de eerste.”

Vijver- & Tuincentrum Pelckmans heeft vestigingen in Turnhout, Rijkevorsel en Lommel.