Peeters Govers uit Gierle is De Groentevakman 2013

Peeters Govers in Gierle heeft de aantrekkelijkste groente- en fruitrayon van de zelfstandige supermarkten in Vlaanderen en krijgt de titel van De Groentevakman 2013. De andere laureaten zijn Alvo in Kortessem, Fresh Spegelaere in Oudenburg, Supermarkt Magda in Malderen en Tacos Supermarkt in Denderleeuw.

De wedstrijd De Groentevakman is ontstaan uit de ervaringen van groentetelers. Zij krijgen zeer hoge kwaliteitsstandaarden opgelegd om te mogen leveren maar zien spijtig genoeg nog al te vaak dat de presentatie, zorg en versheid in de groente- en fruitrayon nog flink beter kunnen. Door de vakmannen en -vrouwen die wél veel zorg besteden aan hun producten in de bloemetjes te zetten, hopen de groentetelers de hele distributiesector te stimuleren nog meer werk te maken van een goede kwaliteitsbewaking.

De Groentevakman is een gezamenlijk initiatief van Flandria, All Day Long, Cera, Boerenbond, Unizo en de Provinciale Landbouwkamer van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Het is de eerste maal dat deze wedstrijd wordt georganiseerd.

Alle groentevakmannen en –vrouwen actief in een Vlaamse zelfstandige supermarkt, groot of klein, konden zich inschrijven voor de wedstrijd. De jury, bestaande uit vakmensen en Vlaanderens bekendste hobbykok Claudia Allemeersch, beoordeelde de inschrijvingen en overliep daarbij een hele reeks criteria. Per provincie werd 1 laureaat gekozen.

Alle laureaten ontvangen een raamsticker, een erkenning voor hun presentatietalent en zorg. Naast de raamsticker krijgt de winnaar de titel De Groentevakman 2013, een reportage in Goed Gevoel en een groentepakket van Flandria ter waarde van 1 000 euro.