Peeters-Govers plant alweer nieuwe supermarkt

 

Peeters-Govers-GierleGroep Peeters-Govers uit Gierle heeft het contract ondertekend voor de bouw van een nieuwe vers-supermarkt in het centrum van Brecht. Dat brengt het totaal op vier nieuwe supermarkten die het bedrijf de komende jaren wil openen. “Er staan er nog enkele op stapel, maar daarover kunnen we vandaag nog niet in detail gaan”, zegt zaakvoerder Jan Peeters.

Het bedrijf exploiteert nu al zes supermarkten in Gierle, Beerse, Turnhout, Berchem, Deurne en Antwerpen. Aan de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout (Zwaneven) bouwt het de komende maanden een oude industriële hal om tot versmarkt en integreert daarin ook de vlakbij gelegen Supra-winkel, die werd overgenomen.

In februari 2016 opent Peeters-Govers een nieuwe vestiging in Beerse, tegenover Janssen Pharmaceutica. “Dit wordt een uniek concept voor de Kempen”, legt Jan Peeters uit. “Beneden kunnen mensen allemaal verse producten kopen en geven we hen daar informatie over. Op de eerste verdieping komt een eetgelegenheid waar de bezoekers die verse producten kunnen degusteren.” Najaar 2016 moet de nieuwe vestiging in Brecht de deuren openen en najaar 2017 is het de beurt aan het Turnova-project in Turnhout.

Nog veel mogelijkheden
“We zijn klaar om te groeien”, legt Jan Peeters uit. “Met onze nieuwe verscentrale en ons unieke winkelconcept hebben we nog veel mogelijkheden. We krijgen veel aanvragen en kunnen bij wijze van spreken kiezen. Onze vier waarden zijn vers, bewust, lokaal en persoonlijk en dat zijn zaken die de grote ketens niet meer kunnen of mogen brengen. Door de manier waarop wij het doen, blijven we het als familiebedrijf ook de moeite vinden om te ondernemen.”

De winkels in Gierle, Turnhout en Berchem behaalden vorig jaar het Smiley-certificaat van het Federaal Voedselagentschap, dat gekoppeld is aan een streng lastenboek. Dit jaar staan de andere drie winkels op de planning.

Groep Peeters-Govers behaalde onlangs de Voka Midden-Kempen Award 2015 en komt daardoor in aanmerking voor de Prijs Ondernemen 2015.