Nog voor de zomer opent Peeters-Govers uit Gierle een 5de supermarkt onder de Albert Heijn-vlag. Die komt in Wemmel en wordt meteen de eerste AH-vestiging in de Brusselse rand. “Met onze Kempense nuchterheid, ons enthousiasme en door het hoofd koel te houden, zijn we klaar om dit in heel Vlaanderen uit te rollen”, zegt Jan Peeters, general manager van Groep Peeters-Govers.

De locatie in Wemmel is een nieuwe site die door AH wordt ingevuld. “Zij hebben ons de vraag gesteld om dit voor hen te doen”, vertelt Jan Peeters. “Onze eerste 4 AH-winkels – in Oud-Turnhout, Gierle, Antwerpen en Berchem – doen het zeer goed en Albert Heijn heeft vertrouwen in ons. Wemmel is een fantastische uitdaging, op een paar honderd meter van het Koning Boudewijnstadion en de Brusselse ring. We hebben er enorm veel zin in. Gezien de multiculturele omgeving zal ons assortiment er te vergelijken zijn met de winkels in Antwerpen en Berchem, dus met een ruimer aanbod aan halal en de wereldkeuken.”

Elders in Vlaanderen
Peeters-Govers is intussen gestart met de aanwervingen voor Wemmel. Meer bepaald zijn ze op zoek naar een 50-tal mensen voor uiteenlopende functies zoals teamleiders, winkelbedienden en jobstudenten. Een precieze openingsdatum is nog niet bekend. “Alleszins voor de zomer”, aldus Jan Peeters. “Verder werken we in stilte verder rond andere mogelijkheden in Vlaanderen.” Meer wil hij daar voorlopig niet over kwijt.

De winkel in Beerse is nog de enige onder de eigenlijke Peeters-Govers-vlag. Wanneer die omschakelt naar Albert Heijn, is nog niet bekend.