Peeters-Govers opent eerste AH-supermarkt in Oud-Turnhout

peeters-govers albert heijnMet een korte plechtigheid heeft Groep Peeters-Govers vanmorgen zijn eerste supermarkt onder het Albert Heijn-label geopend. Het gaat om een nieuwbouw in het Oud-Turnhoutse gehucht Zwaneven. Eerder dit jaar maakte Peeters-Govers bekend acht supermarkten als franchisezaken onder te brengen binnen de Nederlandse warenhuisketen. In het logo van de winkels blijft de vermelding ‘Peeters-Govers’ behouden.

“Het belangrijkste dat we mee naar hier brengen, zijn onze mensen”, zegt bestuurder Jan Peeters. Het gaat om een 15-tal mensen die de verhuizing van de eerder gesloten vestiging in Turnhout maken en 3 mensen die intern gesolliciteerd hadden. “De verantwoordelijke voor de groenten- en fruitafdeling is iemand die voor ons 35 jaar met de groentekar heeft rondgereden.” Ook drie medewerkers van de naastgelegen en intussen gesloten Supra-winkel komen aan boord. De voormalige uitbaters daarvan, Marie-Louise Van Oeckel en Guido Leysen, zijn de nieuwe AH-supermarktmanagers. De vestiging biedt in totaal werk aan 38 mensen.

In sneltempo gebouwd
De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe winkel startten op 4 april. Ruim zeven maanden later kan die al open. “We zijn zeer tevreden over de medewerking vanuit de gemeente Oud-Turnhout. Het is een plezier een winkel te openen in deze gemeente”, sprak Jan Peeters de toehoorders toe tijdens de openingsplechtigheid. De winkel heeft een oppervlakte van 900m2 en er liggen 9.000 verschillende producten.

“De mensen in de buurt zijn blij dat er een Albert Heijn komt”, weet manager Van Oeckel en dat zijn niet alleen de 1.400 Nederlanders die in Oud-Turnhout wonen (11% van de bevolking). “Vooral de jeugd keek al enige tijd uit naar de opening. Voor onze vroegere klanten zal het wat wennen zijn, maar we gaan hen begeleiden. Ik wil zoveel mogelijk het contact met de klanten blijven behouden.”

De tweede PG-vestiging die naar het AH-concept wordt verbouwd, is die aan de Offerandestraat in Antwerpen. Die gaat op 25 november opnieuw open. Voor Albert Heijn is de nieuwe vestiging in Oud-Turnhout de 34ste in België.