Koerierbedrijf PE Express bestaat 10 jaar en heeft onlangs zijn intrek genomen in een nieuwbouw op de bedrijvenzone Hoge Mauw in Arendonk. “We zijn gegroeid naar een wagenpark van 11 voertuigen en daarvoor was in Kasterlee geen plaats meer”, zegt zaakvoerder Pieter Engels. In de nieuwbouw is ook ruimte voor tijdelijke opslag.

Pieter Engels begon zijn koerierdienst met 1 bestelwagen. Tegenwoordig bestaat het wagenpark uit 7 bestelwagens, 2 vrachtwagens, 1 trekker-opleggercombinatie en 1 mobiele kraanwagen. Een 10-tal mensen heeft hij in dienst en daar mogen nog een 5-tal chauffeurs bijkomen. Klanten van PE Express zijn zowel KMO’s als grote bedrijven en situeren zich in hoofdzaak in de Kempen. “Meer dan 100 verschillende klanten maakten de voorbij jaren gebruik van onze diensten”, zegt de zaakvoerder.

Service uitbreiden
In december 2016 kocht Engels een perceel van 2.800 vierkante meter op het nieuwe gedeelte van de Hoge Mauw. April 2017 gingen de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw inclusief magazijn van start en begin 2018 werd die in gebruik genomen.

“We hebben een opslagcapaciteit van 2.500m³ die is uitgerust met palletstellingen. Naast de dagelijkse distributierondes en express-ritten kunnen we onze klanten voortaan dus ook de mogelijkheid geven om hun goederen op korte of (middel)lange termijn op te slaan. Het is niet enkel opslag dat we hier willen doen maar ook handling-activiteiten. De toekomst van onze activiteiten liggen in het aanbieden van een bredere service aan bestaande en toekomstige klanten”, aldus nog de zaakvoerder.