Pauwels Print & Mail wil alles nog de deur uit

Bij Pauwels Print & Mail draaien de drukpersen dezer dagen voluit. André Pauwels, de stichter van het bedrijf uit Turnhout doet zelfs nacht- en weekeindshiften. Rond de feestdagen willen nogal wat bedrijven hun gepersonaliseerd drukwerk en hun mailings nog snel de deur uit.

“Wij verzorgen voor onze klanten de hele ketting,” zegt commercieel adviseur Karin Reygaerts. “Van print tot handling en versturen. Wij doen het drukwerk dus zelfs op de post. Nadat we er zelf postzegels op gezet hebben.”

André Pauwels heeft Pauwels Print & Mail opgezet in 1996. Hij kende de sector als geen ander want hij had eerder een hele tijd gewerkt bij het postorderbedrijf Concordia Mail in Turnhout. De stap naar gepersonaliseerde verzendingen was dus de facto niet zo groot.

Zijn firma is in al die jaren snel groot geworden en werkt nu een omzet van pakweg 3 miljoen euro bijeen. Er werken 25 mensen. Het klantenbestand is heel ruim. Van koffieproducent Miko tot de uitgevers Kluwer en Concentra, kledingzaak VEJA, autoverkoper Opel enz. “We doen evenwel ook zuiver administratief werk. Zoals het versturen van mailings in verband met de uitbetaling van het pensioen tot individuele betalingsaanmaningen.”

Een mooi succesnummer was de promotiecampagne van het bedrijf E5 Mode bv. De broekenactie 2 + 1 gratis werd een voltreffer. Mede dankzij de 400.000 gepersonaliseerde mailings die op inkjet gedrukt werden, de postsortering in Turnhout en de aflevering op de post zelf. “Onze slogan liegt er niet om”, zegt Karin Reygaerts nog: “Wij houden van complexe opdrachten.”