Pauly Everard haalt eindejaarsvuurwerk Antwerpen binnen

Pauly Everard uit Oevel (Westerlo) is al sinds 1998 zelfstandige special projects manager. Dit jaar heeft Everard het eindejaarsvuurwerk voor de stad Antwerpen binnengehaald.  Hij werkt in hoofdzaak in opdracht van Vuurwerkmesters Vangelabbeek uit Lanaken. “Mijn takenpakket bestaat uit het bedenken van een concept, het uitschrijven van de offerte en samenstelling van een dossier”, vertelt Everard. “Vervolgens doe ik de hele projectbegeleiding tot en met na het afschieten. De programmering en het afschieten, laat ik over aan de Vuurwerkmeesters Vangelabbeek.” In het begin haalde Everard meteen grote projecten binnen. “Mijn eerste betrachting was meteen hoog en het lukte ons ook nog om uitgenodigd te worden door de Prins van Monaco voor een groot vuurwerk in de Main Port.”

Onder de noemer ‘WOW 2014 in A’ worden heel veel nieuwe elementen voorzien in vergelijking met vorig jaar. “Met skytracers, een tussenboeket, palmboomeffecten en de nodige muzikale ondersteuning bieden we een totaalspektakel. Om één minuut voor middernacht volgt een volledige black-out om dan met een voice-over gezamenlijk met het publiek én ondersteund door de skytracers, die dan récht richting publiek staan op linker- én rechteroever én élke seconde aan flitsen, af te tellen.”

Pauly Everard heeft als projectmanager in samenwerking met Vuurwerkmeesters Vangelabbeek uit Lanaken al vele visitekaartjes afgeleverd. “In 1999 hebben we in Monaco het vuurwerk aan de vooravond van het Grand Gala de la Croix Rouge Monégasque verzorgd. Nadien volgden nog vele vuurwerken in steden en gemeenten naar aanleiding van de nationale feestdag. Koning Albert II start het spektakel bij het slotfeest van België 175-25.” Ook voor verschillende voetbalclubs, eindejaarsvuurwerken, zette Everard zijn beste beentje voor. “In 2012 werd voor het veertiende jaar op rij in Brussel een serie van vijf spektakels in Mini-Europe by Night verzorgd.” Op topmomenten kan hij rekenen op een team van zo’n 16 mensen bij Vuurwerkmeesters Vangelabbeek.