Paul Depuydt, CFO bij Ravago in Arendonk, is 1 van de 5 genomineerden voor de titel van CFO of the year, een verkiezing van het weekblad Trends. Andere genomineerden zijn Didier De Sorgher (Spadel), Sandrine Dufour (Proximus), Marc Hofman (Colruyt Group) en Luc Popelier (KBC Groep).

Paul Depuydt (51) begon zijn carrière bij Rank Xerox in Rijsel en werd later senior financieel analist bij Alcatel in België. In 2004 werd hij CEO van Alcatel-Lucent Bell en 5 jaar later ook voorzitter van werkgeversfederatie Agoria. Bij zijn overstap in 2000 naar Ravago legde hij die functie neer.

Zaken doen bewegen
Bij de Arendonkse miljardengroep stuurt hij wereldwijd het financiële departement aan dat bestaat uit 200 tot 300 mensen. “Vaak zijn dat mensen die in hun domein meer specialist zijn dan ikzelf. Daaruit ontstaan ideeën om dingen te veranderen. De rol van de CFO bestaat ook uit mee de zaken te doen bewegen en te zorgen dat daar de middelen en de motivatie voor aanwezig zijn”, legt hij uit in Trends.

Ravago telt wereldwijd 230 kantoren, 30 fabrieken en ruim 5.500 werknemers, wat maakt dat de CFO de helft van zijn tijd in het buitenland vertoeft. Het concern specialiseert zich in het produceren, recycleren, mengen en verhandelen van kunststoffen. Ravago Group wordt aangestuurd door CEO Theo Roussis.

Op 9 mei vindt de bekendmaking plaats tijdens een evenement in Tour & Taxis in Brussel.