Pas gestart en al mooie referenties

cuisine cateringAnderhalf jaar geleden startte Bram Gers (30) onder de naam Cuisine Catering zijn eigen cateringdienst vanuit Turnhout. Sinds 1 januari heeft hij daar zijn fulltime bedrijfje van gemaakt. “Voor mijzelf werken en mijn eigen ding doen was hierin belangrijk”, zegt hij. Recent mocht hij voor een paar mooie bedrijven uit de streek opdrachten uitvoeren.

Na zijn opleiding aan Hotelschool Ter Duinen werkte Gers in verschillende hotels en restaurants in Frankrijk en Zwitserland, onder meer in Hotel Martinez in Cannes. Verder doorliep hij een parcours langs Belgische restaurants en feestzalen. Met al die ervaring richtte hij zijn cateringbedrijfje op, eerst in bijberoep maar sinds een maand in hoofdberoep.

Partnerlocaties
“Mijn specialiteit is maatwerk, waarbij ik samen met de klant en eventuele onderaannemers een feest op maat uitwerk”, aldus de jonge ondernemer. Zo werkt hij onder meer samen met Pro Industrie voor licht & geluid en met Locafest voor de verhuur van feestmaterialen. “Verder trekt de afwisseling mij aan.” En hij heeft best ambitie. “Ik spiegel mij aan de betere cateringzaken in de streek.” Voorlopig werkt Bram Gers alleen en doet hij bij grotere opdrachten een beroep op freelance medewerkers.

Recent sloot Cuisine Catering overeenkomsten met partnerlocaties zoals De Groene Kaai in Zoersel, Hoeve Megusta in Vlimmeren en een exclusieve privéboerderij in Meerle. Nog onlangs mocht hij de openingsreceptie verzorgen van meubelzaak De Kraker in Turnhout, de eindejaarsreceptie bij Van Roey in Rijkevorsel en een personeelsreceptie bij Van Genechten-Biermans in Turnhout, naast een heel aantal privéfeestjes.