Parlementsleden op stage in Kempense bedrijven

Zomerstage Vera CelisOp uitnodiging van Voka-Kempen gaan Kempense parlementsleden deze zomer op stage bij een plaatselijke onderneming. Vlaams parlementslid Vera Celis, tegelijk burgemeester van Geel, draaide gisteren een dagje mee bij bij Erie Water Treatment, een producent van waterbehandelingstoestellen uit Olen. De werkgeversorganisatie grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen.

Erie Water Treatment produceert en verkoopt wereldwijd waterbehandelingstoestellen. “We zijn een snelgroeiend bedrijf dat onderdeel is van een Amerikaans holding”, zegt general manager Nick Govaert. “We ontwikkelen en produceren waterbehandelingstoestellen voor huishoudelijk gebruik, voor de horeca en voor commerciële en industriële toepassingen. Het doel van waterbehandeling is om verontreinigingen die in het water aanwezig zijn, te verwijderen of de concentratie te verlagen. De meest voorkomende waterproblemen zijn te hoge waterhardheid, te veel ijzer en/of mangaan, een onaangename geur, kleur of smaak van het water veelal als gevolg van chloor.”

“De stagedag was een zeer aangename en leerrijke ervaring”, zegt Celis. “Als politicus is het zeer belangrijk om de vinger aan de pols te houden. Ik wil weten wat er leeft bij de bevolking, maar ook wat er speelt in onze scholen en in onze bedrijven.”

Alle steun gebruiken
Ook bij het bedrijf kijken ze tevreden terug. “De medewerkers en het management zijn heel fier dat mevrouw Celis ons bedrijf uitkoos”, zegt Govaert. “Daarnaast was dit voor ons een uitgelezen kans om aan een politicus te tonen met welke problemen we worden geconfronteerd. Elke dag vechten we als bedrijf om concurrentieel te zijn en te blijven. We kunnen vanuit de politiek dan ook alle steun gebruiken.”

Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen: “De mensen van Erie Water Treatment gaven bijvoorbeeld aan dat ze in het kader van hun groei behoefte hebben aan meer contact met het hoger onderwijs. Vera Celis en ik hebben meteen afgesproken dat we snel samen met het bedrijf aan tafel gaan met de juiste mensen binnen Thomas More. Op die manier kunnen we afspraken maken die ook de andere bedrijven in de Kempen ten goede komen.”

De komende dagen gaat Griet Smaers op stage bij Janssen Pharmaceutica, Paul Van Miert bij Glacio en Tine Van de Vloet bij Amival.