Parket onderzoekt verdwijning van beleggingsadviseur

© Bert De Deken

© Bert De Deken

Sinds een tiental dagen is er geen spoor meer van beleggingsadviseur Han Coppens. Hij had een kantoor op de Grote Markt in Turnhout, maar dat is gesloten, zo ook dat in Mortsel. Klanten beweren aanzienlijke sommen geld van hem te goed te hebben. Het Antwerpse parket is een onderzoek gestart.

Coppens was een bekend figuur in Turnhout. Hij zetelde een hele tijd in het bestuur van KV Turnhout en was er ook sponsor. Via zijn bedrijven Confidential Investments, Arlis Investments en A.I.K. Investment Group belegde hij geld van klanten. Een aantal heeft nu klacht ingediend omdat ze vrezen dat ze belangrijke bedragen kwijt zijn gespeeld. Coppens reageert niet op mails en telefoons blijven onbeantwoord.

Met zijn bedrijven bood hij onder meer tak 23-beleggingen aan. Twee jaar geleden kondigde hij trots aan dat het klantenbestand van Arlis Investments op anderhalf jaar tijd tot meer dan 2.000 klanten was gegroeid. In Turnhout nam hij de portefeuille over van het failliete De Belgische Financiële Dienst, goed voor 600 klanten.