Eerst waren ze tegen maar nadien voor. Meer zelfs: ze maakten van de nood een deugd. Buromas in Balen, een winkel met kantoorbenodigdheden en –meubilair, zag door de aanleg van een fietspad zijn parkeerplaatsen verdwijnen. In de plaats komen er nu aan de andere kant van het pand en werd de etalage helemaal vernieuwd.

Zaakvoerder Marleen Berghmans doet het verhaal. “De plannen voor een fietspad van Balen-centrum tot Mol-Rauw zijn al jaren oud. Het duurde lang omdat er veel onteigeningen nodig waren. Ook wij hebben ze altijd tegengehouden omdat er 11 parkeerplaatsen moesten verdwijnen, van de winkel en de appartementen erboven. Maar na een akkoord met Wegen en Verkeer zijn we de zaken anders gaan bekijken. Ook al omdat de aanleg van een fietspad langs deze drukke baan noodzakelijk is voor de veiligheid. We hebben van de nood een deugd gemaakt. Door het verdwijnen van de parkeerplaatsen komt onze etalage veel meer in het zicht. Anticiperend op de werken hebben we onze winkel anders ingericht zodat de vitrines meer de aandacht trekken. Ook installeerden we nieuwe verlichting en gaven we de buitenkant een heel nieuwe look.”

Vanaf oktober
De werkzaamheden voor het fietspad starten in principe vanaf oktober. Tegen dan moeten aan de andere kant van de zaak, richting Wezel, minstens 11 nieuwe parkeerplaatsen verschijnen. Daarvoor wordt een stuk grond bouwrijp gemaakt en bedekt met een laag asfalt.

Buromas stelt in de winkel 5 mensen te werk en specialiseert zich, naast de klassieke kantoormaterialen, in ergonomisch kantoormeubilair. In de Poeierstraat beschikt het bedrijf over een loods en kantoren voor de afhandeling van de bestellingen via de webshop, met zo’n 45.000 artikels op stock. Daar werken nog eens 8 mensen.