Paradisio bestelt graszoden bij groenbedrijf Dirk Maris

Het Waalse dierenpark Paradisio uit Ath heeft het groenbedrijf Dirk Maris uit Arendonk geëngageerd voor de aanleg van een nieuw antilopenterrein. Dirk Maris mocht liefst 5.000 vierkante meter graszoden leveren aan Paradisio.

Dirk Maris NV heeft zich als groeibedrijf gespecialiseerd in de kweek en de verkoop van graszoden. De onderneming heeft in nauwelijks 20 jaar een toonaangevende marktpositie ingenomen. Het bedrijf gaat er trots op dat de graszoden 24 uur na de bestelling al geleverd worden. “Onze service is van levensbelang”, zegt Dirk Maris. “Onze klanten weten dat. We staan erop dat we iedereen snel kunnen bedienen.”

Het is bij Dirk Maris NV overigens niet enkel bij graszoden gebleven. Het bedrijf heeft zich sterker gepositioneerd als een heus groenbedrijf en verhandelt onderhand ook bv. bodemverbeteraars, boomschors, potgrond, kunstgras e.d. Dirk Maris is bovendien maar wat trots op zijn “waterdoorlatende grastegels”, een groen initiatief waarvoor hij met Herbafin zelfs een patent genomen heeft. De tegels worden gebruikt voor de aanleg van parkings.

Dirk Maris NV verhandelt zijn producten voornamelijk via de groothandel ende  tuinaanlegbedrijven. “2012 was een goed jaar”, zegt de zaakvoerder. “Wij hebben nog niets gemerkt van de crisis. Ik houd echter mijn hart vast. De aanhoudende verhalen over de economische neergang zullen de sfeer er zeker niet op verbeteren. Ik kan geen koffiedik kijken maar heel erg enthousiast ben ik niet voor dit  jaar.”

Ondertussen zijn de activiteiten bij Dirk Maris wel even op een laag pitje gezet. “We komen pas in maart weer volop op gang. Onze zes personeelsleden weten ondertussen echter wél best waar zich mee bezig houden. Hier is altijd werk.”

Dirk Maris is overigens onlangs door Voka Kempen aangeduid als ambassadeur voor de industriezone Hoge Mauw in Arendonk. Hij gaat er mee het project Mobika coördineren. Het gaat om de verkeersoverlast en de mobiliteitsproblematiek in de grensstreek