Pannoc moet geregeld interim werkkrachten oproepen

Body care - Female teenager cleaning face“Wij beschikken over een sterk gediversifieerd productie-aanbod”, zegt Koen Driessens van het farmabedrijf Pannoc. “Wij hebben daardoor zelden het gevoel onder druk te staan. “Onze klanten zitten trouwens zo ver van elkaar dat ook onze markten tijdens het hele jaar vrij evenwichtig evolueren.”

Pannoc werd in 1978 opgericht door industrie-apotheker Guido Spaas die een heel eigen middel tegen acne ontwikkeld had. Het product Pangel was niet zoals alle andere anti-acnemiddelen met benzoylperioxide samengesteld op basis van alcohol maar met water. Pangel was daardoor veel minder agressief voor de huid. Toen het Duitse farmabedrijf Schering een licentie nam op Pangel kon Spaas meteen zijn eigen bedrijf opstarten. Na enkele jaren werd geïnvesteerd in een bedrijfspand in Olen.

Guid Spaas is vandaag nog altijd directeur van Pannoc maar hij heeft het dagelijks beleid overgelaten aan Koen Driessens, Leo Spaas (zoon van) en Leen Van De Water. Pangel is ook vandaag nog een van de peilers onder het bedrijf. De verkoop van de anti-acne zalf loopt nog altijd uitstekend. Ondanks de zware concurrentie in de branche. Pangel wordt erkend als een uitstekend product.

Pannoc is ondertussen echter opengebloeid tot een heus nichebedrijf dat vooral gespecialiseerd heeft in zogenaamde halfvaste vormen zoals lotions en crèmes. Het gaat vandaag dus om meer dan enkel maar Pangel. Pannoc maakt vandaag medische hulpstoffen, cosmetica en geneesmiddelen. “Wij beleveren in dit opzicht zowel ziekenhuizen, kinesisten, apothekers en artsen. Het gaat dan niet enkel om de productie. Wij staan eveneens in voor de verpakking en de verkoop.”

Pannoc produceert overigens ook in opdracht van derden. Zo oa. generische producten. Op de dagdagelijkse payrol staan vandaag 15 mensen. Er worden geregeld ook interim werkkrachten opgeroepen.

Enkele topmerken van Pannoc: Pangel en Pannacort (zalven), Linea Magistra (grondstoffen voor magistrale bereidingen), Topiderm (dermocosmetica), Lubrilan (vaginaal glijmiddel), Pannobase (lotion voor rimpelbestrijding) en Proctolub (anale gel).

“We draaien effectief voluit” zegt Koen Driessens nog. “Het feit dat nogal wat van onze producten slechts onder voorschrift uitgereikt worden versterkt onze verkoopbasis.”