Paletco in top-10 van palettenbouwers

In de markt van de paletbouw woedt een hevige prijzenslag. Dat heeft voor een stuk met de crisis te maken. Paletco uit Herentals blijft evenwwel sterk overeind. Frank en Geert Boels denken dat ze in het afgelopen boekjaar een omzet van zowat 8 miljoen euro zullen gerealiseerd hebben.

Paletco heeft al heel wat ellende moeten doorstaan. In 2009 werd een derde van het bedrijf plat gelegd door een zware brand. Het bedrijf heeft die crisis evenwel perfect doorstaan. “Door de loyaliteit van onze klanten en van onze collega’s hebben wij die moeilijke periode overleefd. Wij zitten nu na al die jaren zelfs op het niveau van voor 2009”, zegt Frank Boels.

Vlaanderen telt zowat 120 paletbouwers. Grote en kleine bedrijven. Paletco komt met zijn productiecijfers net in de top 10. “Wij zijn een kleine KMO die het met zijn 35 mensen vooral van kleine series en korte levertijden moet hebben. Wij produceren paletten, kratten, kisten en laadbakken. Door de crisis en de tegenvallende vraag komen de grote jongens echter ook op onze markten. Wij moeten dus uitkijken. Maar door onze kosten onder controle te houden kunnen wij de concurrentie wel aan”, zegt Geert Boels nog.

Paletco is oa. klant aan huis bij Aperam en Aurubis (ex-Union Minière). Het bedrijf is voor 100% in handen van de familie Boels.