Er zijn twee kopers voor een deel van de winkels van McGregor en Gaastra. De handelsrechtbank keurde de biedingen goed. Het gaat om 13 van de 23 winkels en van de 179 werknemers kunnen er 124 aan de slag blijven. Voor de overige winkels is de toekomst onzeker, zegt CEO Kris Van de Mierop uit Vlimmeren.

De Antwerpse handelsrechtbank stelde op verzoek van McGregor en Gaastra midden maart 2 gerechtsmandatarissen aan om op zoek te gaan kaan kandidaat-kopers voor de retailactiviteiten in België.

De kandidaat-kopers zijn enerzijds een externe partij die 7 winkels in Oost- en West-Vlaanderen overneemt samen met 22 werknemers, en anderzijds de Doniger Fashion Group die 6 winkels en outlet stores overneemt, samen met 102 werknemers.

Moeilijke context
CEO Kris Van de Mierop: “Onze mensen liggen ons nauw aan het hart. Wij hebben dan ook steeds gehoopt op een doorstart voor een zo groot mogelijk aantal personeelsleden en winkels. Gezien de moeilijke context voor fysieke winkels op de retailmarkt zijn wij dan ook tevreden, dat 13 winkels zullen openblijven en meer dan 70 procent van de werknemers hun job kunnen behouden.”

Het bestuur gaf in eerdere communicatie al aan te blijven geloven in de fysieke winkelbeleving. Zij zijn dan ook blij dat de sterke distributiemix van de merken McGregor en Gaastra – met het behoud van een groot aantal winkels – behouden zal blijven.

De reorganisatie gaat enkel over de winkels, niet over de groothandelactiviteiten van de merken McGregor en Gaastra via Galeria Inno, de multimerkenwinkels en de zelfstandige franchise partners.