Overnemer HUB Uitgeverij neemt Belgische dochter Minoc niet over

De tijdschriften en websites Linux Magazine, Computer Idee, Hardware.info Magazine, PCM en Power Unlimited van het failliet verklaarde HUB Uitgevers uit Nederland maken een doorstart. Dat doen ze met het nieuwe bedrijf Reshift Digital. “De komende weken gaan we de details uitwerken”, zegt Paul Molenaar, de mede-eigenaar van HUB, die het nieuwe bedrijf zal leiden. Zodra die details uitgewerkt zijn, moet ook duidelijk worden hoeveel medewerkers hun baan houden.

Minoc Business Press uit Turnhout, de Belgische dochter van HUB die de Nederlandse en Belgische edities van ZDnet publiceert, maakt geen onderdeel uit van de doorstart. Volgens De Tijd van vandaag zou het management van Minoc Business Press, gesteund door een nog onbekende investeerder, een management buy-out willen realiseren.

Het Nederlandse HUB Uitgevers nam Minoc Business Press in 2011 over van krantenuitgever Corelio. Minoc bestaat uit een aparte magazine en online vennootschap. Het bedrijf boekte vorig jaar een lichtjes lagere omzet en een klein bedrijfsverlies.