Roomijsproductent Glacio/IJsboerke, met vestigingen in Beerse en Tielen, is overgenomen door Baronie, de chocoladegroep van de Nederlandse ondernemer Fons Walder. Het nieuws staat vandaag in De Tijd en is inmiddels bevestigd door het Kempense bedrijf. “Dit is een positieve overname”, benadrukt Sofie Peeters, marketing manager bij Glacio/IJsboerke.

“We wilden onze toekomst waarborgen en er waren investeringen nodig om competitief te blijven in de concurrentiële roomijsindustrie”, legt Sofie Peeters uit. “Daarop zijn Peter (Janssen, CEO) en Werner (Van Springel, CFO) actief op zoek gegaan naar een sterke financiële partij.” Die werd gevonden bij Fons Walder en zijn chocoladebedrijf Baronie.

Investeringsplan
De woordvoerster van Glacio/IJsboerke benadrukt dat IJsboerke geen zorgenkind is, maar een sterk en authentiek Belgisch roomijsmerk. “De overnemer legt de nadruk ook op authenticiteit en de maakindustrie in België. De overname gaat samen met een investeringsplan om de productie naar een hoger niveau te tillen.”

Op dit moment zijn er geen indicaties dat er voor het personeel iets zou veranderen. Of Peter Janssen en Werner Van Springel aan boord blijven, is nog niet duidelijk. “Donderdag komt meneer Walder naar hier en dan volgt er meer communicatie”, aldus nog Sofie Peeters.

Glacio kwam in 2004 in handen van Peter Janssen en Werner Van Springel na een management buy-out. In 2013 nam het bedrijf het zieltogende IJsboerke in Tielen over, dat toen in handen was van Belgian Icecream Group (NPM).

Nieuwe eigenaar Baronie Group heeft merken als Chocolade Jacques en Duc’dO in portefeuille maar produceert ook private label. De omzet ligt boven de 500 miljoen euro, er werken zo’n 2.000 mensen in 10 productievestigingen in 5 Europese landen.