De afterwork party seven2one is donderdag 7 december aan zijn 100ste editie toe. Voor die gelegenheid wordt de showroom van Parkmotors Peugeot/Kia in Turnhout omgetoverd tot een eventhal. Jan Moons van Seven2one introduceerde 10 jaar geleden het afterwork-concept in de Kempen.

“Op ons eerste event waren meteen 1.000 bezoekers”, herinnert Jan Moons zich. “Ik vond in Jan Van Eyck van Den Eyck in Kasterlee een partner om dit mee op te starten. Het eerste jaar zaten we in Den Eyck, waar een kadertent bij werd geplaatst. Onze laatste editie daar lokte 1.800 aanwezigen.”

Problemen met een vergunning om de tent te plaatsen, deed de organisator uitwijken naar andere oorden. Er vonden seven2one’s plaats in Alta Ripa in Oud-Turnhout, Hezehoef in Olen, Cobra Deluxe in Lichtaart, enz. Wat succes heeft, wordt gekopieerd en dat verging deze afterwork party niet anders. “Ik heb er heel wat zien komen maar ook zien gaan”, vertelt Jan Moons. “Nu blijven we in de streek over met een 5-tal. Het is moeilijk om binnen dit concept te vernieuwen maar toch proberen we het.”

In de showroom
Dat gebeurt tijdens de 100ste editie onder andere met een lifestyle experience area, een gin tonic & wine bar en een optreden van Domino. De VIP-formule is met meer dan 200 reservaties zo goed als uitverkocht. En dan is er de locatie. “Jan Vandenbergh van Parkmotors is een partner sinds de eerste editie. Hij geloofde toen ook in het concept en stelde een beletterde wagen ter beschikking. Ik had al meermaals gevraagd om een seven2one te organiseren in de showroom, maar hij hield de boot af. Voor de 100ste editie ging hij overstag”, lacht Moons.

Voor het tiende seizoen schakelt seven2one over naar een tweemaandelijks event on tour waarbij telkens een locatie wordt aangedaan uit de voorbije 9 seizoenen. De 101ste editie vindt 1 februari plaats in Den Eyck in Kasterlee.