Op de voormalige site van Peeters-Govers in Gierle verrijst het nieuwe KMO-park Brulens. Die telt 26 KMO-units en 2 kantoren. Tegen het einde van het jaar zijn die volledig klaar, maar om het einde van de voorlaatste fase te vieren, nodigde ontwikkelaar Verhoeven Contracting uit Poppel kopers, medewerkers en onderaannemers uit voor een after building event.

“Met dit project geven we 28-tal plaatselijke ondernemers de kans om betaalbaar hun zaken op te zetten of verder uit te bouwen”, zegt Tom Verhoeven, projectmanager en zoon van CEO Ed Verhoeven. “Starters stuiten vaak op het financieel risico om een bedrijfspand te bouwen of om een geschikte locatie te vinden, waardoor een start of een verdere uitbreiding uitblijft. Via deze kant-en-klare units willen we de kleinere KMO’s en de lokale economie stimuleren.”

40 arbeidsplaatsen
Vandaag is 80% van de units verkocht of in optie. Het park zal een 40-tal nieuwe arbeidsplaatsen creëren. “Door de oude site te slopen, hebben we veel ter plaatse kunnen recycleren. Hierdoor konden we overbodig verkeer met zware vrachtwagens uitsluiten”, zegt CEO Ed Verhoeven.

Verhoeven Contracting richt zich voornamelijk op industriebouw en is hoofdzakelijk in de Kempen actief. Voor klanten als Dovy Keukens trekken de medewerkers ook naar andere provincies. Het eerste KMO-park dat het aannemingsbedrijf realiseerde, was Stenehei in Dessel.

Na Brulens in Gierle liggen nog 2 gelijkaardige projecten in het verschiet, in Mol en Beringen waar ook oude industriële sites van dezelfde grootte worden opgestart.