Oude Metalen Harzé schrijft gelauwerd duurzaamheidsrapport

oude metalen harzéHarzé J.-Van Est nv, ook bekend als Oude Metalen Harzé, heeft een nominatie in de wacht kunnen slepen voor het beste Belgische duurzaamheidsrapport. Het Herentalse bedrijf kon wel niet de bijhorende award mee naar huis brengen, maar de jury had lovende woorden voor de manier waarop het bedrijf omgaat met mens en milieu.

‘The best Belgian sustainability report’ is een organisatie van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren en de bijhorende awards werden gisteravond uitgereikt op de hoofdzetel van KBC in Brussel door minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marie-Christine Marghem. De awards gingen naar Solvay (grote organisaties), Cap Conseil (KMO’s) en ProNatura (NGO’s), maar bij de finalisten met een bijzondere nominatie was ook Harzé J.-Van Est.

Felicitaties
Het rapport kreeg felicitaties van de jury omdat het heel helder, goed gestructureerd, evenwichtig en goed te lezen is. “Het rapport heeft een aantrekkelijke vormgeving en geeft blijk van een uitzonderlijke evolutie van een dergelijke kleine onderneming”, aldus de jury die werd voorgezeten door bedrijfsrevisor Marc Daelman. De jury waardeerde verder “de informatie over de vooruitgang van de doelstellingen, de prima stakeholder matrix, de structuur die voorzien is voor elke prioriteit, alsook de vermelding van de problemen van een bedrijf op haar weg naar duurzaamheid.”

Minister Marghem liet zich positief uit over de kwaliteit van de rapporten die er elk jaar op vooruit gaat. “Dit duidt er nog maar eens op dat deze organisaties, of ze nu een commercieel doel hebben of niet, betrouwbare en geëngageerde partners zijn in de ontwikkeling naar een meer duurzame maatschappij. Het is precies deze vertrouwensrelatie die aan de basis ligt van de innovatieve partnerships die onze veranderende maatschappij nodig heeft.”