Oud fornuis van Sergio Herman te koop via Geelse horecaleverancier

Oud-sluisWil je voortaan koken op het fornuis waarmee Sergio Herman in zijn driesterrenzaak Oud Sluis zijn gerechten bereidde? Voor 45.000 euro staat het morgen in jouw keuken. Het kookmeubel staat te koop bij Haeck Horecaservice in Geel. “Het mag weg maar het hoeft niet”, lacht zaakvoerder Jerry Haeck. “Het is veeleer een blikvanger in mijn showroom.”

Vooraleer je het bij jou thuis installeert, laat je wel best de stroom verzwaren. “Het fornuis bestaat uit vier inductievuren met een vermogen van 16.000 Watt per vuur. Daarop bereidden de koks van Oud Sluis een volledige service”, legt de zaakvoerder uit. “Het is door de fabrikant Ben Martin op maat gemaakt voor Sergio Herman. Zulke chefs bestellen hun fornuizen rechtstreeks bij de fabrikant. Wij hebben daar nadien het onderhoud gedaan.” Haeck Horecaservice verdeelt de toestellen van Ben Martin. “Wanneer Sergio Herman zijn zaak sloot, hebben we het naar hier gehaald en sindsdien staat het in mijn showroom. Hij heeft er zo’n drie jaar op gekookt.”

Er is interesse
“Ja, er is belangstelling voor, maar het is nog niet verkocht. Iemand die dat budget heeft, bevelen we een maatwerk fornuis aan dat volledig naar zijn wensen wordt gebouwd. Laat ons zeggen dat we door het fornuis van Sergio Herman andere fornuizen verkopen”, vertelt Jerry Haeck.

Haeck Horecaservice is een professionele installateur van keukenapparatuur, zowel standaard als maatwerk. “We produceren niet zelf, maar doen een beroep op bedrijven die inox verwerken. Wij installeren dat dan en plaatsen ook de toestellen”, zegt de zaakvoerder. Het bedrijf is actief in heel België met de focus op de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Er werken vijf mensen.