Oreon Properties (Herentals) opent 2de kantoor in Antwerpen

Dirk Van Bulck.

Dirk Van Bulck.

Oreon Properties, gespecialiseerd in bedrijfsvastgoed, heeft naast het kantoor in Herentals een 2de vestiging in Antwerpen geopend. Tegelijk treedt Dirk Van Bulck toe als nieuwe vennoot. Philippe Geudens startte het bedrijf eind 2013 op.

Dirk Van Bulck heeft ruim 25 jaar ervaring in de bedrijfsvastgoedsector. Hij was onder meer 15 jaar actief als bestuurder-directeur bij DTZ. Zijn komst naar Oreon Properties zorgt voor een aanzienlijke versterking van de expertise binnen het bedrijf. Het nieuwe kantoor in Antwerpen is gevestigd aan de Generaal Lemanstraat 45.

Consultancy
Oreon Properties legt zich toe op de verhuur en verkoop van magazijnen, kantoren en industriepanden. “Een groot deel van onze omzet halen we uit consulting”, zegt Philippe Geudens. “We vinden het belangrijk om advies te kunnen geven over het ‘sale and rent back’-principe bijvoorbeeld. De meeste bedrijven houden vast aan hun eigen pand. Maar in functie van de bedrijfsevolutie is het soms beter om het bedrijfspand te huren dan te kopen. Dat kan het geval zijn als er kapitaal nodig is voor de groei van de productie of voor de uitbouw van exportactiviteiten. We adviseren ook bij investeringen in bedrijfsvastgoed, grondoptimalisaties en het efficiënter inzetten van te grote bedrijfspanden.”

Oreon Properties is vooral actief in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant. Naast Herentals en Antwerpen heeft het bedrijf de bedoeling om op termijn nog andere kantoren te openen.