Orderportefeuille Keysers blijft goed gevuld

keysersHet installatiebedrijf Keysers uit Westmalle doet het uitstekend. Het bedrijf heeft onlangs nog twee grote orders binnengehaald bij het IOK (Geel)  en de RU Gent. De orderportefeuille is volgens gedelegeerd bestuurder Roeland Keysers zeer goed gevuld.  Dit neemt niet weg dat de klanten aarzelen en grote projecten achteruit worden geschoven.

Keysers is een zogenaamde HVAC-installateur.  Het bedrijf is op basis van zijn officiële  erkenningen actief op het vlak van Heating (verwarming), Ventilation (verluchting) en Airco.  Vader Fons Keysers begon in 1970 met de bouw van verwarmingsinstallaties bij particulieren. Hij breidde zijn activiteiten evenwel geleidelijk aan uit in de richting van de totale HVAC.  Vandaag werkt de firma onder zoon Roeland Keysers evenwel nog uitsluitend voor professionele klanten in heel Vlaanderen. In theorie is Keysers nog steeds een familiebedrijf, maar door de professionalisering heeft dit in de praktijk een andere invulling.

Met pakweg 100 personeelsleden tekent Keysers  voor een gemiddelde jaarlijkse omzet van zowat  15 miljoen euro.  In het klantenbestand steken ook heel wat grote privé-ondernemingen zoals Janssen Pharmaceutica, BASF Antwerpen, het SCK, Fluxys enz. Ook grote instituten zoals het UZ Leuven, Sint Jozef in Bornem, de Universiteit Gent enz.

Hoe evolueert de markt waarin jullie actief zijn?

  • Roeland Keysers:  “Het is duidelijk dat de sector hinder ondervindt van de crisis. Door de overheid en de particuliere bedrijven worden op dit ogenblik weinig investeringen gepland. 2013 zal daarom zeker ook niet het jaar van de ommekeer zijn.”

Hoe evolueert de omzet  van Keysers?

  • “Door de dalende economie en de daarmee gepaard gaande teruggang in veel sectoren werden een aantal van onze grote projecten achteruitgeschoven. Dat heeft een negatieve invloed gehad op onze omzet.”

Keysers stelt vandaag zo’n 100 man tewerk. Zoekt U nog bijkomend personeel?

  • “In de voorbije jaren hebben we de kaart van de jeugd getrokken en heel wat schoolverlaters aangetrokken. We lieten die door onze ervaren mensen opleiden. Deze strategie werkt zeer goed en dus blijven we jong afgestudeerden enthousiast maken voor ons bedrijf. Maar uiteraard zijn ook ervaren werknemers met een stevige technische achtergrond steeds van harte welkom.”

Hoe pakt U de crisis aan?

  • “Wij zijn reeds 40 jaar toonaangevend in het ontwerpen en plaatsen van HVAC-installaties. Wij zorgen ervoor dat iedereen binnen het bedrijf georganiseerd en efficiënt kan werken. Dit straalt af op de hoogwaardige installaties die wij afleveren. We houden de touwtjes van onze projecten het liefst zelf in handen. Zo voeren we ook alle elektriciteitswerken voor onze installaties zelf uit, van bordenbouw tot bekabeling en aansluiting. Dit, samen met het enthousiasme, de inzet en 40 jaar vakmanschap van onze monteurs op de werf is de sterkte van ons bedrijf.