Orderboekje M.I.P blijft goed gevuld

Siloproducent M.I.P uit Rijkevorsel heeft een flink gevuld orderboekje. Volgens gedelegeerd bestuurder Maikel Elst zit alles nu al vol tot een heel stuk voorbij nieuwjaar.

M.I.P is gespecialiseerd in de constructie van opslagtanks in polyester voor vloeistoffen en vaste prodcuten. Het bedrijf maakt silo’s voor oa. de landbouwsector en de brandstoffenhandelaars. Het gaat om gespecialiseerd maatwerk. “We hebben in dit opzicht vacatures voor lassers en monteurs,” zegt Maikel Elst. Bij het bedrijf werken vandaag zo’n 70 man.

Met een omzet voor 2011 van 19 miljoen euro presteerde M.I.T. uitstekend. M.I.T staat de facto nog voor Mertens Industrial Products. Het bedrijf werd ogestart in 1984. In 2006 nam de familie Elst de onderneming echter voor 100% over.

Zorgen maakt Maikel Elst zich ondertussen echter wél over de stijging van de transportkosten. Een silo vervoeren tot bij de klant vergt immers specifieke inspanningen. “Wij hebben de laatste weken een eigen truck op de weg gezet die meer silo’s dan tot nog toe kan vervoeren”, zegt hij. “Op die manier kunnen de kosten gereduceerd worden.