Orderboek Vanhout staat nog voor meer dan 1,5 jaar vol

vanhoutNogal wat bedrijven kreunen onder de latente crisis. “Wij hebben al die jaren nooit ervaren dat er crisis zou zijn”, zegt bestuurder directeur Jos Kempen van het bouwbedrijf Vanhout vastberaden. “Ons orderboek staat zeker nog voor meer dan 1,5 jaar vol.”

Het bouwbedrijf Vanhout uit Geel is een van de sterke ankerpunten in de Kempen. De onderneming heeft al die jaren een sterke expansie meegemaakt en gaat ook nu voluit voor groeicijfers. “Ik mag nu al vooropzetten dat wij het lopende boekjaar zullen afsluiten op een omzetcijfer van 120 miljoen euro”, zegt Jos Kempen. “In vergelijking met de 90 miljoen euro van 2011 is dit opnieuw een sterke sprong voorwaarts.”

Vanhout moet het vooral hebben van langetermijnprojecten. Het gaat dan om PPS-verhalen, multifunctionele bouwwerken en complexe structuren. Werken die veelal 3 tot 4 jaar voorbereiding vergen. “De prijzen staan vandaag effectief wel enigszins onder druk maar we maken ons sterk dat we in onze nichemarkt het werkvolume vandaag minstens op peil kunnen houden.”

Vanhout bouwde in de afgelopen maanden bv. de administratieve centra van Edegem en Zoersel. Enkele weken geleden is de bouwwerf bij Etap in Malle opgestart. De totaal vernieuwde showroom wordt volgend jaar opgeleverd. Onlangs werden de Katholieke Hogeschool Kempen, het Art Center in Herentals en het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Turnhout afgewerkt.

Vanhout maakt al enkele jaren deel uit van de internationale groep Besix. “Die garandeert ons steun en toezicht”, zegt Kempen. “Geen sprake van dat wij ons beknot zouden voelen in onze expansie. De topman van Besix, Johan Beerland en zijn financieel directeur maken mee deel uit van onze raad van bestuur. Daar kunnen wij enkel maar voordeel uit halen.”

Bij Vanhout werken zo’n 250 mensen. De groep overkoepelt tevens enkele kleinere vennootschappen zoals Botec (studiebureau stabiliteit), HBS (afwerking), Vanhout Projects, Vanhout Facilitities, Isofoam e.a.