Orderboek Gregoor Trucks zit vol

Het orderboek van vrachtwagendistributeur Gregoor Trucks uit Herentals zit aardig vol. Gregoor Trucks is een distributeur van het Italiaanse merk Iveco. Het bedrijf verkoopt elk jaar zo’n 350 tot 400 vrachtwagens.

“Het gaat effectief niet slecht”, zegt financieel directeur Ronny Staes. “Wanneer we de afgesloten contracten per einde juni van dit jaar vergelijken met de stand van zaken in diezelfde periode van verleden jaar doen we het bepaald goed. Alhoewel we ons voor de komende weken toch wel enigszins voorzichtig opstellen.”

Gregoor Trucks realiseerde verleden jaar een omzet van 33 miljoen euro. Dat was flink wat meer dan de 27 miljoen van 2010. Daarmee ligt het dieptepunt van 2009 al ver weg. Gregoor Trucks diende toen een terugval in de verkoop van liefst 53% te verwerken. Een grote klant had toen bv. in het licht van de crisis zijn lopende bestelling geannuleerd.

Gregoor Trucks is een familiebedrijf dat in handen is van de familie Bouwens. Zoon Mario volgt eerlang vader Gregoor op aan het hoofd van het bedrijf. De onderneming stelt zo’n 50 mensen tewerk. In Balen wordt een eigen filiaal gerund. Het bedrijf heeft nog enkele vacatures. Gregoor Trucs verhandelt overigens ook tweedehandsvrachtwagens.