Orderboek ETIB-Concrete House voor dit jaar goed gevuld

foto Concrete House“Het is crisis in de bouwsector, maar bij ons is er nog een grote toename. Dat is ook de reden dat we meer mensen werk kunnen geven.” Zaakvoerder Alex Van Olmen van ETIB-Concrete House uit Olen zegt het met enige trots. Het orderboek van het bedrijf gespecialiseerd in kelders en lage-energiewoningen in beton is voor 2013 zo goed als gevuld en dat is een prettig vooruitzicht. “Er is blijkbaar een grote vraag naar lage-energiewoningen in beton en dat maakt ondertussen toch wel 70 procent van onze activiteit uit.”

Het Olense bouwbedrijf houdt dus stand in de ietwat moeilijkere economische tijden. Meer zelfs: dankzij de toename van het aantal projecten, is een uitbreiding van het personeelsbestand zelfs aan de orde. “We hebben dit jaar al vier nieuwe mensen aangenomen en we zijn nog op zoek naar vier extra werkkrachten. Dat is al vele jaren moeilijk om de juiste mensen te vinden in de bouwsector, maar laat ons eerlijk zijn: het is de laatste tijd iets makkelijker dan in het verleden.”

ETIB-Concrete House stelt momenteel 40 mensen te werk en heeft projecten in grote delen van Vlaanderen (iets minder in West-Vlaanderen) en Zuid-Nederland. Eind vorig jaar verhuisde het bedrijf zelf naar een nieuw kantoorgebouw op basis van lage energie.