Groot order voor Jansens BVBA uit Lille

Jansens bvba uit Lille heeft de opdracht gewonnen om in opdracht van van huisvestingsmaatschappij ‘de ideale woning‘ nieuwe Hoog-Rendements Verwarmingsketels te plaatsen in 314 woningen en appartementen te Antwerpen, Essen, Schoten en Lint. Het gaat om een opdracht ter waarde van meer dan een half miljoen Euro.

Jansens bvba realiseert, naast particuliere woningbouw, elk jaar 5 a 6 dergelijke grote projecten voor huisvestingsmaatschappijen. Een aanbesteding win je maar als de goedkoopste bent, en het geheim van het winnen is – zeggen ze bij Jansens bvba – jezelf goed organiseren. “Je kent het soort werven, je kent je mensen, je hebt goede relaties met je leveranciers die na zoveel jaar weten dat je zo’n project vlot kan laten verlopen en de betalingsvoorwaarden nakomt.” Die ervaring laat toe scherp te calculeren en is het voordeel dat Jansens op concurrenten heeft.

Het laatste jaar valt wel op dat de huisvestingsmaatschappijen duidelijk over minder middelen kunnen beschikken om in te zetten op verfraaiing van hun patrimonium, ondanks het feit dat die investeringen huurders en milieu ten goede komen.

Jansens in Lille bestaat meer dan 30 jaar. Het bedrijf wordt door de 2de generatie geleid en werkt vooral in opdracht van architecten, bouwbedrijven, huisvestingsmaatschappijen. Langdurige relaties die het gevolg zijn van ‘het eindproduct te verzorgen’. Vorig jaar In 2012 waren er 16 mensen aan de slag bij Jansens in Lille. Het bedrijf kijkt voor de rest van het jaar tegen een gevulde orderportefeuille aan.