Gas Flow Solutions uit Arendonk heeft het grootste order in zijn 5-jarige bestaan binnengehaald. Het vertegenwoordigt een waarde van 1 miljoen euro en omvat een levering aan Egypte in opdracht van China Petroleum. “Dit geeft voor ons een enorme exposure”, zegt managing director Hans De Groof.

“De Egyptische overheid heeft beslist om snel in het hele land gasturbines te plaatsen voor het opwekken van elektriciteit”, legt Hans De Groof uit. “Voor zo’n turbine komt een drukregelstation en het is voor die installatie dat wij gasdrukregelaars en afslagveiligheden hebben geproduceerd, voor 54 lijnen in totaal. De bestelling is nu onderweg naar Egypte.”

Snelle levering
Dat het Kempense bedrijf de opdracht binnenhaalde, heeft enerzijds te maken met de knowhow, maar anderzijds met de snelle levertijd. “We konden het snelste leveren en dat was hier een van de doorslaggevende argumenten”, aldus nog de oprichter van het bedrijf. “De bestelling van China Petroleum vormde een belangrijk deel van onze omzet in 2016 en het verhoogt je reputatie in het toch wel kleine wereldje wanneer je zo’n contract binnenhaalt. We zijn nu 5 jaar bezig en worden stilaan beschouwd als een gevestigde waarde. We merken trouwens dat we na deze bestelling meer offerteaanvragen binnenkrijgen.”

In november vorig jaar won Gas Flow Solutions de Willen Winnen Award van Jong Voka Kempen. Het bedrijf produceert grasdrukregelaars, veiligheidsafsluiters en regelkleppen voor uiteenlopende industrieën en is over de hele wereld actief. “Onze order intake is stabiel en we verwachten opnieuw groei voor dit jaar. Momenteel zijn we trouwens op zoek naar nieuwe mensen”, geeft Hans De Groof nog mee. GFS heeft 15 werknemers dienst. Zijn broer Peter is de financial manager van het bedrijf.