Orakel is grootste aanbieder van eventmaterialen in Europa

orakelOrakel uit Retie is een gevestigde waarde in de wereld van de popfestivals, feesten, fuiven en zelfs voetbalwedstrijden. Wat allemaal begon met  polsbandjes, is uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming met het grootste aanbod eventmaterialen in gans Europa. “Oprichters Dirk Spooren en Poel Van Den Eynde werkten samen het idee uit om de toegangscontrole tot grote evenementen te vergemakkelijken  door de mensen een polsbandje te laten dragen”, vertelt Sanne van Steenbergen, export en salesmanager bij Orakel. Het Kempense bedrijf is ondertussen geëvolueerd tot  een toeleverancier van evenementen met gepersonaliseerde event products zoals polsbandjes, jetons, drankbonnetjes, houwtouwen, rugnummers, enzovoort.

Orakel werd in juni 1996 opgestart. Al vrij snel werd bewust de keuze gemaakt om te groeien via internationale expansie. “De Vlaamse markt is redelijk beperkt, dus in buitenland zijn vele groeimogelijkheden”, vertelt van Steenbergen. “Internationale aspect vertaalt zich in mengelmoes aan talen binnen ons kantoor. We spreken 14 talen binnen ons kantorennetwerk.” In binnen- en buitenland heeft Orakel een uitgebreide klantenportefeuille: grote en kleine evenementen, festivals, jeugdhuizen, discotheken, jeugdbewegingen, verenigingen, sportieve evenementen, congressen, …. Daarnaast verkopen ook heel wat bedrijven in binnen- en buitenland de Orakelproducten door. In papierhandels en supermarkten worden onze producten ook verdeeld.

De Orakelproducten ben je al tegengekomen op Werchter met RFID-textiel polsbandjes. Dat zijn polsbandjes met een radio frequentie chip, zodat bezoekers kunnen worden ‘in- en uitgecheckt’ op het festivalterrein. Vorig jaar werd ook het Belgian House op de Olympische Spelen in Londen voorzien door Orakel.

De groep heeft verschillende buitenlandse kantoren en exporteert naar meer dan 30 landen. In het Europese netwerk zijn 40 mensen tewerkgesteld. Orakel realiseert een omzet van 4 miljoen euro voor de globale groep.

Kom op woensdag 19 juni naar het Technologiehuis in Geel voor het Innotek-seminarie over Groei & Internationalisering. Naast getuigenissen van Orakel en Novatio komen ook twee actuele ondersteuningsprojecten aan bod voor bedrijven die willen groeien door internationalisatie: Gazellesprong en het Europese TESLA project. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht via www.innotek.be/nl/activiteit/groei-internationalisering