oprinsOprins Plant uit Rijkevorsel heeft van de handelsrechtbank een bescherming tegen zijn schuldeisers gekregen volgens de WCO-procedure. Het bedrijf krijgt 5 maanden de tijd om een herstructureringsplan voor te leggen. Dat meldt Gazet Van Antwerpen/Het Nieuwsblad, editie Kempen.

Oprins Plant werd opgericht in 1976 en maakte wereldwijd faam met de ontwikkelde in-vitrovermeerdering van bamboe. De methode maakte dat nieuwe en betere soorten snel en in grote aantallen konden worden geproduceerd.

Ambitieus geplant
Het management geeft als oorzaak voor de financiële problemen te ambitieus geplante teelten. “De markt verandert tussen het moment dat je zaait en het moment dat de planten klaar zijn voor de verkoop. Daardoor is het moeilijk in te schatten hoeveel je moet investeren en planten. Als de vraag uitblijft, is er een probleem en dat is nu het geval”, zegt zaakvoerder Wouter Marquez. De komende maanden wordt een vernieuwde richting voor het bedrijf uitgetekend met de focus op de succesvolle producten. Er werken 37 mensen.

Zusterbedrijf Oprins Tuin, gespecialiseerd in openbare werken, industrieverfraaiing en privé-tuinen, valt buiten de WCO-procedure.