Industrieel en chemisch reinigingsbedrijf Smet Jet uit Oevel sluit het boekjaar 2016 opnieuw af met winstcijfers. Er werd 401.728 euro winst gemaakt tegenover een verlies van bijna 1,5 miljoen in het boekjaar voordien. De omzet klokte af op 15,6 miljoen.

“Het optrekken van de efficiëntie van uitvoering en de voortdurende focus op de beheersing van de kosten heeft in grote mate bijgedragen aan het mooie parcours dat Smet Jet in 2016 heeft afgelegd”, laat het bedrijf weten in een mededeling. “Hierdoor kunnen de liquiditeitsproblemen uit het verleden worden aangepakt en verwachten we vanaf de 2de helft van het jaar geleidelijk aan op een meer correcte manier te kunnen voldoen aan de verplichtingen tegenover derden.”

Sterk eerste kwartaal
In het eerste kwartaal van dit jaar wordt het omzetdoel al ruimschoots overtroffen met een bruto marge die eveneens boven het budget zit. Zowel bij bestaande klanten als bij een aantal nieuwe, grote accounts werd extra werk gerealiseerd. “Van de 10 grootste klanten zijn er momenteel al 7 waarvan het contract met minimum 3 jaar werd verlengd, dus ook op de middellange termijn zijn de resultaten grotendeels verzekerd”, aldus nog het bedrijf.

Voor dit jaar richt Smet Jet zich op 3 actiedomeinen: het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn, het verhogen van de betrokkenheid van werknemers en het realiseren van een rendabele groei. “Ook dit jaar zal er een grote focus blijven op de beheersing van kosten, maar tegelijkertijd wordt er heel actief gewerkt aan een versterkte aanwezigheid op de markt. De resultaten tot dusver zijn dan ook ronduit schitterend te noemen”, zegt managing director Filip Herremans.