Nog geen 2 jaar geleden opende Thijs Vervloet in Westerlo restaurant Colette en de schouw staat al vol met onderscheidingen. De laatste in de rij is die van meest belovende chef van de provincie Antwerpen, een oorkonde van de online restaurantbeoordelaar Foodtaster.be die vrijdag officieel werd overhandigd.

Restaurant Colette opende in januari 2016 de deuren in de vroegere woning van de grootmoeder van chef-kok Thijs Vervloet (27 j.). De eerste erkenning kwam van de culinaire gids GaultMillau, die Colette beloonde met 14/20. In de Michelingids 2017 was het opnieuw prijs met het binnenhalen van een Michelinster. En nu dus de laureaat voor de provincie Antwerpen van ‘De Nieuwe Generatie Chefs’ van Foodtaster.be.

De recensiesite verkoos in elke provincie 1 chef die een fantastische totaalbeleving aan de restaurantbezoekers aanbiedt. Daarbij wordt rekening gehouden met de smaken, seizoensproducten, bordpresentatie, gaartijden en kruiding maar ook de klantvriendelijkheid, productkennis, de wijnkaart, enz. De eerste 5 chefs van de nieuwe generatie verdienen volgens Foodtaster.be om extra in de schijnwerpers te worden geplaatst als een aanmoediging om verder te groeien.

Zelf menu toelichten
“Een fantastische erkenning”, zegt Thijs Vervloet in een reactie. “Niet alleen voor mij maar voor heel het team en zelfs onze leveranciers. Het is vooral fijn omdat ze beoordelen op de totaalbeleving. Daar zetten we sterk op in. Mijn vrouw Lore ontvangt de gasten op een vriendelijke en professionele manier. Zodra de mensen neerzitten, staat er voor de dames een bakje waarop ze hun handtas kunnen zetten. Vervolgens rijden we een chariot voor met verschillende champagnes en kom ik zelf aan tafel om een toelichting te geven bij het menu. Zo heb ik de gasten ook al even gezien bij het begin van het diner en de mensen vinden dat plezant. Die beleving trekken we door naar de hele avond, tot de gasten weer naar huis gaan.”

De andere gelauwerden van Foodtaster.be zijn: Ralf Berendsen (La Source, Lanaken), Maarten Bouckaert (Castor, Beveren-Leie), Karen Torosyan (Bozar Brasserie) en Lode De Roover (Fleur de Lin, Zele).